Social Media Marketing


Een leven zonder is bijna niet meer in te beelden. Social media houdt jong en oud in zijn greep. Even snel het laatste nieuws checken? Heb je nieuwe berichten ontvangen? Een familielid feliciteren met zijn verjaardag? Je gebruikt social media. Alleen Facebook heeft in Nederland al meer dan 9,5 miljoen geregistreerde accounts. Grote mogelijkheden dus voor jouw online marketing!

Wat is social media marketing?

Social Media Marketing (SMM) is een vorm van online marketing dat gebruikt maakt van social media netwerken als tool. Het doel van social media marketing is het creëren van content dat gebruikers delen, liken en interessant vinden waardoor de naamsbekendheid stijgt of het aantal conversies wordt verhoogt.

Wat voor social media je moet gebruiken hangt erg af van je doelgroep. Het is altijd belangrijk om je doelgroep door en door te kennen, maar voor social media is dit nog belangrijker. Het is namelijk mogelijk met social media marketing om jouw doelgroep heel specifiek te targeten.

Bepaal daarnaast welke social media interessant zijn voor jouw doelgroep. Het is beter om 2 social media kanalen optimaal te benutten dan 6 kanalen te hebben en geen activiteit te hebben. Bevinden jouw klanten zich in de B2B markt, dan kan LinkedIn advertising een goede mogelijkheid zijn. Heb je te maken met een B2C markt, dan zal Facebook, Instagram of Snapchat meer geschikt zijn. Goede content is de key voor social media marketing

Waar tijdens het zoeken op websites de gemiddelde tijd op een pagina ongeveer 8 seconden is, is de tijd om een gebruiker te informeren op social media veel korter. Je kent het zelf waarschijnlijk wel. Je scrolt snel langs berichten heen als de eerste korte aanblik niet interessant is. Zorg er dus voor dat je content prikkelt. Wanneer je ze visueel prikkelt kan je daarna de boodschap overdragen. Beeld en geluid helpen dus vaak ook beter ten opzichte van tekstuele berichten. Interessante content wordt daarnaast ook vaker gedeeld en geliket, wat resulteert in een groter bereik en dus meer naamsbekendheid.

Social Media marketing uitbesteden ?

Beschik je zelf niet over de tijd of kennis om jouw social media marketing uit te voeren? Dan kan je terecht bij ons! MultiClicks biedt uiteenlopende diensten aan op het gebied van internet marketing. Zo bieden wij Social Media diensten aan als Facebook marketing, LinkedIn Advertising, Instagram Advertising, Snapchat Advertising  en Influencer Marketing. Benieuwd geworden wat wij voor jou kunnen betekenen?